Sidebar
Menu

PRODUKTER

 
Stacks Image 404
EPOXY

Listen over epoxys egenskaber og anvendeligheder er uendelig lang.
Epoxy skal egentlig ses som et begreb frem for ét produkt. Epoxy kan være meget hårdt, utroligt flexibelt, vandopløseligt eller fyldt med opløsningsmidler, dampdiffusionsåben eller helt tæt og kemikalieresistent. Samlet for epoxy er at det er en hærdeplast, som består af en hærder og en base.

Ved en præcis kortlægning af brug og belastning af et gulv vil det således være muligt at anvende den helt rigtige epoxytype.

I opholdsrum, kældergange eller let trafik på et lager er vandepoxy utrolig anvendelig. Tykkelsen på et vandepoxygulv er som regel 0,2 mm. Er kravet en pæn og rengøringsvenlig overflade, der kan holde til let trafik i en del år er vandepoxy lige sagen. Vandepoxy er et produkt, der males på gulvet.

Samme metode kan anvendes med en opløsningsmiddelfri epoxy. Dette lag giver en tykkelse på typisk 0,5 mm. Denne gulvtype er velegnet til de fleste sammenhænge, kravet er et plant undergulv

Ved tungere belastninger vælges en epoxybelægning. Tykkelsen på en epoxybelægning er typisk 2-3 mm, men kan selvfølgelig øges hvis belægningen eksempelvis skal være trykudjævnende.

En belægning leveres enten glat eller skridsikker. Skridsikkerheden skabes ved at udføre et lag, der afdrysses med kvartssand eller bauxit. Størrelsen på sandkornene og laget, der påføres ovenpå, bestemmer graden af skridsikkerheden.

Fugefri epoxygulvbelægninger er belægninger, hvor der ikke er bløde fuger i dilatationer og støbeskelsrevner. De fugefri gulve skabes ved at dilatationer og andre revner skæres op og fyldes med fleksibel epoxy. Epoxyfugen er tilpas blød til at optage bevægelserne i underlaget og tilpas hård til ikke at blive trykket sammen ved hjulbelastning samt ikke forårsager revner i den færdige belægning

Epoxy er et ideelt materiale, når der tales om kemikalieresistens. Generelt er epoxy resistent over for hovedparten af de kemikalier, der normalt anvendes i en produktion. Ved helt specielle kemiske belastninger kan der fremskaffes epoxyer med specifikke egenskaber til den enkelte kemiske belastning.

Epoxy anvendes i antistatiske og ESD gulve. Efter grundbehandling og primning af gulvet placeres nogle kontaktpunkter, der har kontakt med en god jordforbindelse. Som ledende lag udføres et carbonlag. Ovenpå lægges en selvnivellerende epoxybelægning, hvori der er carbonfibre. Resultatet er et gulv, hvor al statisk elektricitet er fjernet. Disse gulvtyper leveres i mange farver, er revneoverbyggende, og med god kemikalieresistens. Det kan selvfølgelig vælges om det skal være et glat eller skridsikkert gulv.
 
Stacks Image 412
ACRYL
Belægninger

Inden for ganske få timer kan et gammelt nedslidt gulv blive som nyt.
Der er steder, hvor det er praktisk umuligt og ligeledes økonomisk urentabelt at lukke et område i længere tid for at lave en ny gulvbelægning. For eksempel slagteren i et supermarked, en kørestolsrampe på et plejehjem eller på levnedsmiddelfabrikker, der kun har lukket 8 timer i døgnet. Acryl er uovertruffen i sådanne sammenhænge.

Den typiske acrylbelægning består af en gennemsigtig acrylresin, hvortil der er tilsat indfarvet kvartssand. Kvartssand kan leveres i alle farver og blandinger. Acrylresin kan udover den gennemsigtige også indfarves i alle farver, så er kravet en ensfarvet gulvbelægning, leveres dette selvfølgelig også.

Acryl fås ligeledes i en fleksibel version. Den anvendes, hvor der er risiko for at der er bevægelse i undergulvet. De fleksible acryler anvendes i høj grad til brobelægninger og til p-dækbelægninger, hvor der er stor bevægelse i underlaget.

Acryl er en termoplast, der ved hjælp af en katalysator opvarmes og dermed hærder. Der er således ikke krav til en bestemt temperatur for udførelsen. Bare underlaget er tørt kan en acrylbelægning altid udføres.
 
Stacks Image 422
POLYURETHAN

Polyurethan er et materiale med utrolig mange egenskaber.
Det anvendes eksempelvis som fugemasse, fyldet i en redningskrans eller i form af den skumgummimadrasse, man sover på.

Som belægningsprodukt er polyurethan en hærdeplast og har gode elastiske egenskaber, eller er et produkt, der kan modstå høje temperaturer.

På altaner, p-dæk eller andre udendørs konstruktioner, hvor der er risiko for bevægelser og angreb fra tøsalte og luftens kuldioxid anvendes polyurethan, som en beskyttende membranbelægning.

Indendørs anvendes polyurethan som komfortbelægninger. De meget elastiske egenskaber giver en blød og behagelig gulvbelægning, der er trinlyddæmpende.

Som industrigulvbelægning er polyurethan blandet med kalk og cement, hvilket giver en varmebestandig, kemikaliebestandig og yderst slidstærk belægning. En 9 mm belægning kan tåle 105 ºC konstant belastning.
Den varmebestandige belægning anvendes ofte i levnedsmiddelindustrien, hvor gulvene damprenses eller hvor gulvene belastes af glukose.

I elektronikindustrien eller hvor produktionen kan have eksplosive produkter, er der et behov for at fjerne al statisk elektricitet.
Gulvet udføres elektrisk ledende og det kobles til en jordforbindelse.

Materialet, der anvendes kan være polyurethan, hvor egenskaberne kan tilpasses efter behov. Belægningen udføres i polyurethan når den skal være elastisk, hvorved der skabes en revneoverbyggende og komfortabel gulvbelægning.

Polyurethan har også gode opskummende egenskaber og anvendes derfor som vandtætningsmateriale. Polyurethanen ’injiceres’ ind i konstruktionen, hvor der er vandgennemsivning. Ved kontakt med vand skummer polyurethan op 7-10 gange og giver en god vandtætning.
 
Stacks Image 428
BITUMENMEMBRAN

Membraner til tætning af kælderydervægge og horisontalspærrer

Nutidens krav til en kælder er, at den skal være tør. En tætning af kælderydervæggen er derfor ofte påkrævet. Et dæk over en p-kælder, der anvendes som haveanlæg kræver ligeledes en helt tæt belægning.

Et ældre fundament kræver en rensning og ofte en spartling af overfladen, så den fremstår jævn og ren til membranbelægningen. Ved et elementbyggeri enten i form af kælderydervægge eller på vandrette flader så som et dæk af dobbelt t-dragere kræves det, at fugerne mellem elementerne sikres med en vævsarmering.

Bitumenmembraner kan ligeledes anvendes som horisontale fugtspærremembraner, som en del af en dækopbygning mod terræn. Først støbes et renselag, så udføres fugtspærremembranen og så støbes der en overbeton. Dermed er dækket sikret mod opstigende grundfugt.
 
Stacks Image 436
CEMENTBASEREDE MEMBRAN

Udviklingen går mod produkter, der er mindst muligt skadelig for omgivelserne. Der arbejdes konstant på at udvikle nye produkter væk fra de opløsningsmiddelholdige og sundhedsskadelige.

Rivestyrken i en cementmembran er mindre en de kunststofbaserede. Lagtykkelsen er derfor større end ved de kunststofbaserede. Typisk skal der påføres minimum 2 mm cementbaseret membran.

Svømmehal
Nogle cementbaserede membraner er resistente overfor klorvand. De er derfor ideelle, som svømmehalsmembraner. I vandbehandlingsanlæg, der også er klorbelastede kan udføres som den endelige overfladebehandling. Ellers skal disse membraner typisk være beskyttet af en afsluttende overflade.

Flisemembraner
På arealer, hvor det endelige lag er fliser er de cementbaserede membraner ideelle.

Tætning af kælderydervægge og fundamenter
Tidligere var det udelukkende de bitumenbaserede membraner der blev anvendt. Udviklingen har gjort, at der nu er en lang række anvendelige cementbaserede produkter, der samtidig er mere miljørigtige.
 
Stacks Image 466
KULFIBER

Kulfiber har i mange år været anvendt i bådindustrien, flyindustri og selvfølgelig i formel 1.
Det er derfor nærliggende at adoptere dette materiale til byggeindustrien. Kulfiber har i de sidste 20 år været på det danske marked indenfor byggeri.

Et typisk kulfiberbånd har en middeltrækstyrke på 2800 MPa, mens tentorstål tilsvarende er 550 MPa. Densiteten på kulfiber er 1,6 g/cm3 mens tentorstål ligger på 7,85 g/m3. Det vil sige, at kulfiber er cirka 5 gange stærkere og vejer en femtedel. Her er der åbenlyse muligheder.

Kulfiber leveres som bånd med en tykkelse på ca 1-2 mm og en bredde fra 50 mm – 150 mm. Kulfiber produceres ligeledes som et klæde til forstærkning af søjler mm. Anvendelsen som konstruktionsforstærkning er et godt alternativ til montering af stålprofiler.

Fordelen ved kulfiber frem for stål er, at det kun fylder nogle få millimeter og er meget flexibelt i opsætningen. Et kulfiberbånd kan uden problemer monteres over rør, kabler og ventilationskanaler.

Fastgørelsen til konstruktionen sker ved limning med en thixotrop epoxy. Limen er dog ikke nok til at kunne overføre kræfterne fra konstruktion til kulfiber. Der er således et stort udvalg af forankringsmuligheder, så kulfiberens potentiale udnyttes fuldt ud.

En forankring i hver ende af et kulfiberbånd eller en række bolte gennem hele båndet giver 100 % udnyttelse af forstærkningen.

Kulfiber anvendes typisk når et dørhul skal udvides, en dækkonstruktion skifter belastningsklasse eller som vindafstivning i et elementbyggeri.